lunes, 27 de octubre de 2008

LA CRISIS DELS ESTUDIS

En els últims anys la demanda de les titulacions Universitàries Tècniques (enginyeries, arquitectures), està tenint un notable descens. Aquest fet provoca que les notes d’accés a aquestes titulacions siga més baixa del que caldria esperar (en algunes poc més d’un cinc).
Algunes universitats, concretament la Universitat Politènica de València, es planteja augmentar aquesta nota, ja que la major part d’aquestes titulacions presenten dificultats considerables i els alumnes han de tindre uns coneixements de base adequats.

Però hauríem de pensar més enllà i plantejar-nos si el present sistema educatiu està preparat, per formar futures generacions d’arquitectes, enginyers, metges, professors, ... o qualsevol altra professió en la que es requeresca d’un esforç.
O tal volta no es sols culpable el sistema educatiu, i també ho es la societat actual?.
Si ens fixem al nostre voltat cada vegada, en la nostra marxa cap a l’evolució, hi ha molts valors que es van quedant pel camí, entre ells: el sacrifici, la constància, el treball. Cada vegada pareixen menys valorats i es cerca la via més senzilla. Caldrà esperar per veure el final.

Almenys un consol per aquells que si tenen clares les seus metes com a futurs Enginyers: "quan menys sereu més valorats estareu".

No hay comentarios: